Zagrevanje za školu: Prva nedelja Raspustilišta u znaku vajanja i enigmatike


Prva nedelja 38. Raspustilišta protekla je u kreativnim i edukativnim radionicama. Otvorena je i izložba dečijih likovnih radova nastalih u okviru druge likovne kolonije NSDKC-a, koja će biti dostupna za publiku do 17. septembra, radnim danima od 9 do 15 sati.

Deca su u Kulturnoj stanici Mlin naučila kako da naprave skulpture od gline, šta sve može da se uradi i napravi od zemlje, naučili nešto o tkanju, dok je „Letnji enigmatski intermeco“ poslužio kao prilika da se deca „zagreju za školu“ kroz odabrane obrazovne sadržaje u nesvakidašnjoj i atraktivnoj formi.

Tu je i tradicionalna „Lego družionica“ namenjena malim i velikim ljubiteljima lego kockica, koja će biti otvorena do kraja Raspustilišta, od 10 do 14. sati.

Letnji deo programa 38. Raspustilišta pod sloganom „Zagrevanje za školu“ realizuje se u periodu od 16. do 27. avgusta u Kulturnoj stanici Mlin, u organizaciji Novosadskog dečijeg kulturnog centraKompletan program pogledajte na linku.

Raspustilište je multimedijalna manifestacija obrazovanja i kulture dece uzrasta 4 – 14 godina koja se kontinuirano održava od 1983. godine. Cilj ove manifestacije je kvalitetno ispunjeno vreme dece tokom raspusta kulturnim sadržajima, ali i vannastavno obrazovanje i vaspitanje u procesu proizvodnje i korišćenja kulture i stvaranja nove publike kroz proces razvijanja emocionalne inteligencije i sposobnosti dece.

 

Foto: Dragan Jablanov