Dečiji likovni radovi sa druge likovne kolonije NSDKC / Raspustilište


Izložba dečijih likovnih radova nastalih u okviru druge likovne kolonije NSDKC-a biće otvorena 17. avgusta u 19 časova u galeriji Kulturne stanice Mlin, u okviru 38. Raspustilišta koje organizuje Novosadski dečiji kulturni centar. Izložba će biti dostupna do 17. septembra, a publika će moći da pogleda radove svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Druga dečija likovna kolonija održana je u julu ove godine. Tridesetoro dece uzrasta od 6 do 14 godina radilo je četiri mentora: akademskim slikarima Martom Kiš Buterer i Georgom Redžekom, diplomiranom umetnicom-ilustratorkom Mašom Pavlović i diplomiranom grafičarkom Ljubicom Tankosić. Koncept kolonije zasnovan je na ideji da se sa decom realizuju likovne tehnike koje nisu uopšte, ili su veoma malo zastupljene u standardnom školskom planu i programu.

Ulaz je slobodan. Programi se realizuju uz poštovanje svih trenutno važećih epidemioloških mera.

Letnji deo programa 38. Raspustilišta pod sloganom „Zagrevanje za školu“ realizuje se u periodu od 16. do 27. avgusta u Kulturnoj stanici Mlin, u organizaciji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Kompletan program pogledajte na linku.

Raspustilište je multimedijalna manifestacija obrazovanja i kulture dece uzrasta 4 – 14 godina koja se kontinuirano održava od 1983. godine. Cilj ove manifestacije je kvalitetno ispunjeno vreme dece tokom raspusta kulturnim sadržajima, ali i vannastavno obrazovanje i vaspitanje u procesu proizvodnje i korišćenja kulture i stvaranja nove publike kroz proces razvijanja emocionalne inteligencije i sposobnosti dece.