Дечији ликовни радови са друге ликовне колоније НСДКЦ / Распустилиште


Изложба дечијих ликовних радова насталих у оквиру друге ликовне колоније НСДКЦ-а биће отворена 17. августа у 19 часова у галерији Културне станице Млин, у оквиру 38. Распустилишта које организује Новосадски дечији културни центар. Изложба ће бити доступна до 17. септембра, а публика ће моћи да погледа радове сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Друга дечија ликовна колонија одржана је у јулу ове године. Тридесеторо деце узраста од 6 до 14 година радило је четири ментора: академским сликарима Мартом Киш Бутерер и Георгом Реџеком, дипломираном уметницом-илустраторком Машом Павловић и дипломираном графичарком Љубицом Танкосић. Концепт колоније заснован је на идеји да се са децом реализују ликовне технике које нису уопште, или су веома мало заступљене у стандардном школском плану и програму.

Улаз је слободан. Програми се реализују уз поштовање свих тренутно важећих епидемиолошких мера.

Летњи део програма 38. Распустилишта под слоганом „Загревање за школу“ реализује се у периоду од 16. до 27. августа у Културној станици Млин, у организацији Новосадског дечијег културног центра. Комплетан програм погледајте на линку.

Распустилиште је мултимедијална манифестација образовања и културе деце узраста 4 – 14 година која се континуирано одржава од 1983. године. Циљ ове манифестације је квалитетно испуњено време деце током распуста културним садржајима, али и ваннаставно образовање и васпитање у процесу производње и коришћења културе и стварања нове публике кроз процес развијања емоционалне интелигенције и способности деце.