Загревање за школу: Прва недеља Распустилишта у знаку вајања и енигматике


Прва недеља 38. Распустилишта протекла је у креативним и едукативним радионицама. Отворена је и изложба дечијих ликовних радова насталих у оквиру друге ликовне колоније НСДКЦ-а, која ће бити доступна за публику до 17. септембра, радним данима од 9 до 15 сати.

Деца су у Културној станици Млин научила како да направе скулптуре од глине, шта све може да се уради и направи од земље, научили нешто о ткању, док је „Летњи енигматски интермецо“ послужио као прилика да се деца „загреју за школу“ кроз одабране образовне садржаје у несвакидашњој и атрактивној форми.

Ту је и традиционална „Лего дружионица“ намењена малим и великим љубитељима лего коцкица, која ће бити отворена до краја Распустилишта, од 10 до 14. сати.

Летњи део програма 38. Распустилишта под слоганом „Загревање за школу“ реализује се у периоду од 16. до 27. августа у Културној станици Млин, у организацији Новосадског дечијег културног центраКомплетан програм погледајте на линку.

Распустилиште је мултимедијална манифестација образовања и културе деце узраста 4 – 14 година која се континуирано одржава од 1983. године. Циљ ове манифестације је квалитетно испуњено време деце током распуста културним садржајима, али и ваннаставно образовање и васпитање у процесу производње и коришћења културе и стварања нове публике кроз процес развијања емоционалне интелигенције и способности деце.

 

Фото: Драган Јабланов