Lego družionica / Raspustilište


Tradicionalna Lego družionica biće održana i ove godine u Kulturnoj stanici Mlin, u okviru 38. Raspustilišta, u organizaciji  Novosadskog dečijeg kulturnog centra.

Ova radionica je namenjena svim ljubiteljima lego kockica, kako najmlađim tako i onim malo starijim. Lego družionica biće otvorena od početka do kraja Raspustilišta (16 – 27. avgusta) od 10 do 14 sati. Kroz igru lego kockicama, deca slobodno komuniciraju, razvijaju maštu, motoriku, kreativnost.  Pronalaze nove prijatelje i raduju se drugarima sa prošlogodišnjih lego družionica.

Ulaz je slobodan. Programi se realizuju uz poštovanje svih trenutno važećih epidemioloških mera.

Letnji deo programa 38. Raspustilišta pod sloganom „Zagrevanje za školu“ realizuje se u periodu od 16. do 27. avgusta u Kulturnoj stanici Mlin, u organizaciji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Kompletan program pogledajte na linku.

Raspustilište je multimedijalna manifestacija obrazovanja i kulture dece uzrasta 4 – 14 godina koja se kontinuirano održava od 1983. godine. Cilj ove manifestacije je kvalitetno ispunjeno vreme dece tokom raspusta kulturnim sadržajima, ali i vannastavno obrazovanje i vaspitanje u procesu proizvodnje i korišćenja kulture i stvaranja nove publike kroz proces razvijanja emocionalne inteligencije i sposobnosti dece.