Лични театар снова у КС Млин


Позоришна радионица „Лични театар снова“ одржана је 19.новембра у Културној станици Млин поводом обележавања Светског дана детета. Радионици су присуствовали и у њој активно учествовали малишани из приватног вртића „Дуга“ у Новом Саду.

Позоришна радионица објединила је различите уметничке жанрове: књижевне, визуелне, позоришне, кинематографске, а такође је блиска цртаним филмовима и стриповима. Ова активност учесницима је понудила основна знања на основу којих ће деца моћи да развију сопствени приступ овој уметничкој форми као ствараоци, а осим што унапређује језичке вештине, може се користити и за обраду специфичних садржаја у складу са потребама и интересовањима деце. Радионица је комбинација теорије и праксе, а резултат сваке је креирање мини позоришног фестивала, састављеног од минутних представа, насталих на радионици и презентованих у најмањем позоришту на свету!

Аутори и модератори радионице су чланови Театара Радовановић: Наташа Бодирога Радовановић, дипломирани дефектолог, сурдолог и реедуктор психомоторике и Бранислав Радовановић, магистар драмских уметности.

Фото: Драган Јабланов