Lični teatar snova u KS Mlin


Pozorišna radionica „Lični teatar snova“ održana je 19.novembra u Kulturnoj stanici Mlin povodom obeležavanja Svetskog dana deteta. Radionici su prisustvovali i u njoj aktivno učestvovali mališani iz privatnog vrtića „Duga“ u Novom Sadu.

Pozorišna radionica objedinila je različite umetničke žanrove: književne, vizuelne, pozorišne, kinematografske, a takođe je bliska crtanim filmovima i stripovima. Ova aktivnost učesnicima je ponudila osnovna znanja na osnovu kojih će deca moći da razviju sopstveni pristup ovoj umetničkoj formi kao stvaraoci, a osim što unapređuje jezičke veštine, može se koristiti i za obradu specifičnih sadržaja u skladu sa potrebama i interesovanjima dece. Radionica je kombinacija teorije i prakse, a rezultat svake je kreiranje mini pozorišnog festivala, sastavljenog od minutnih predstava, nastalih na radionici i prezentovanih u najmanjem pozorištu na svetu!

Autori i moderatori radionice su članovi Teatara Radovanović: Nataša Bodiroga Radovanović, diplomirani defektolog, surdolog i reeduktor psihomotorike i Branislav Radovanović, magistar dramskih umetnosti.

Foto: Dragan Jablanov