Završeno „Raspustilište“ u Kulturnoj stanici Mlin


raspustilište

Letnji program ovogodišnje manifestacije „Raspustilište“ održan je u periodu od 24. do 28. avgusta u Kulturnoj stanici Mlin (Novosadski dečiji kulturni centar), u Radničkoj broj 20.

Radionice su se održavale u prepodnevnim satima u periodu od 9.30 do 13.30 sati. U toku pet radnih dana mališanima je ponuđeno 20 različitih umetničkih, kreativnih, filmskih, edukativnih, ekoloških i sportskih radionica kao što su Pozorište senki, Pokretne slike, Najlepše mirisne note, Slika od vune, Čudesni svet gline, Muzikica, Da li spavaju brojke i slove, Fudiranje, Jutarnje razgibavanje i mnoge druge.

Koncept programa i izbor sadržaja ove godine osmišljen je spram trenutne epidemiološke situacije, a želja organizatora bila je da se održi kontinuitet programa na koji je najmlađa publika navikla, jer se letnji program Raspustilišta već dugi niz godina održava pod poznatim sloganom Zagrevanje za školu.

Radionice su realizovane uz primenu svih mera zaštite, radi sprečavanja širenja virusa. Prisustvo na programima podrazumevalo je obaveznu distancu među učesnicima, dezinfekciju ruku svih učesnika pre i tokom programa, kao i obavezne maske tokom celog trajanja programa, a svaka pojedinačna radionica organizovana je sa maksimalno deset učesnika.