Хип-хоп и џангл на Дочеку 7529: Kick Kong онлајн из Културне станице Млин


kick kong

Новосадски Дочек, поред интернационално познатих и награђиваних извођача, представиће младе уметнике најразличитијих музичких жанрова. Тако ће 13. јануара љубитељи савременијег звука имати прилику да слушају Марка Веселиновића алијас Kick Kong, музичара који се успешно труди да прошири глас добре музике и андерграунд културе у свом најфинијем облику.

Kick Kong наступиће у Културној станици Млин, а публика ће моћи да га испрати онлајн, 13. јануара, путем платформе visitns.rs.

Рођени Зајечарац, већ дуже време живи и ради у Новом Саду. Основу његовог звука чини хип-хоп, а то је уједно и први жанр који га је окупирао и уз који је остао и данас.

Како је сазревао, на његов рад је све више утицала британска сцена и зато у његовим сетовима има примеса џангла и класичног драм & бејса. Сарађује са бројним домаћим извођачима и један је од оснивача уметничке организације „Outworld“. Последњих година, наступа на журкама и фестивалима широм бивше Југославије, не одступајући од свог примарног и препознатљивог звука.

Новосађани већ четврти пут за редом обележавају Дочек кроз концепт два календара, два рачунања времена, 31. и 13. јануара. Европска престоница културе ове године определила се за алтернативни – онлајн формат програма, па ће тако поред Марка Веселиновића 13. јануара, наступити виолиниста Стефан Миленковић, Васил Хаџиманов, Камерата академика, Електрични оргазам, Буч Кесиди, бенд Џезва & Џезвица, млада виолинисткиња Лана Зорјан, Новосадски дувачки квинтет, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић.

Њима ће се придружити и српски репер Филип Арсенијевић, који ће за ову прилику наступити у иновативном аранжману „Surreal&Beyond”, потом хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, док ће најмлађи уживати у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.

Детаљне информације програма можете погледати на платформи visitns.rs.

 

Фото: Дамир Трновац