Hip-hop i džangl na Dočeku 7529: Kick Kong onlajn iz Kulturne stanice Mlin


kick kong

Novosadski Doček, pored internacionalno poznatih i nagrađivanih izvođača, predstaviće mlade umetnike najrazličitijih muzičkih žanrova. Tako će 13. januara ljubitelji savremenijeg zvuka imati priliku da slušaju Marka Veselinovića alijas Kick Kong, muzičara koji se uspešno trudi da proširi glas dobre muzike i andergraund kulture u svom najfinijem obliku.

Kick Kong nastupiće u Kulturnoj stanici Mlin, a publika će moći da ga isprati onlajn, 13. januara, putem platforme visitns.rs.

Rođeni Zaječarac, već duže vreme živi i radi u Novom Sadu. Osnovu njegovog zvuka čini hip-hop, a to je ujedno i prvi žanr koji ga je okupirao i uz koji je ostao i danas.

Kako je sazrevao, na njegov rad je sve više uticala britanska scena i zato u njegovim setovima ima primesa džangla i klasičnog dram & bejsa. Sarađuje sa brojnim domaćim izvođačima i jedan je od osnivača umetničke organizacije „Outworld“. Poslednjih godina, nastupa na žurkama i festivalima širom bivše Jugoslavije, ne odstupajući od svog primarnog i prepoznatljivog zvuka.

Novosađani već četvrti put za redom obeležavaju Doček kroz koncept dva kalendara, dva računanja vremena, 31. i 13. januara. Evropska prestonica kulture ove godine opredelila se za alternativni – onlajn format programa, pa će tako pored Marka Veselinovića 13. januara, nastupiti violinista Stefan Milenković, Vasil Hadžimanov, Kamerata akademika, Električni orgazam, Buč Kesidi, bend Džezva & Džezvica, mlada violinistkinja Lana Zorjan, Novosadski duvački kvintet, sopran Agota Vitkai Kučera sa pijanistkinjom Jelenom Simonović Kovačević.

Njima će se pridružiti i srpski reper Filip Arsenijević, koji će za ovu priliku nastupiti u inovativnom aranžmanu „Surreal&Beyond”, potom hor Sveti Stefan Dečanski sa gudačkim orkestrom Orfelin, dok će najmlađi uživati u Operi za decu Udruženja umetnika „Visoko C”.

Detaljne informacije programa možete pogledati na platformi visitns.rs.

 

Foto: Damir Trnovac