Креативност је урођена, али је треба подстицати


У Културној станици Млин 19. новембра је свечано отворена Годишња изложба дечијих ликовних радова, полазника ликовних радионица Новосадског дечијег културног центра и Ликовног центра Блок Арт.

Креативност омогућава нове начине размишљања, могућности за решавање проблема, трагање, маштање и ствараје оригиналних идеја. Креативност није само карактеристика посебно надарене деце, сви је поседују и свако дете има потенцијал за креативно стварање, а оваквим програмима она се подстиче.

На радионицама је посебна пажња посвећена различитим темама и техникама у којима деца током године имају прилику да се опробају и да на тај начин проширују своја искуства, буде своју машту и развијају мисаоне активности. Такође, важан је и сам процес тражења личног решења који укључује и грешке које су опет веома важне, јер на тај начин дете не следи утврђени и већ виђени шематизам. Када дете једном постане сигурно да користи креативну слободу мисли, биће у могућности да је примени у било којој сфери будућег живота.

Ликовна остварења представњена на изложби настала су током школске 2020/21 године и можете их погледати до 16. децембра, сваког радног дана од 9 до 15 часова.