Kreativnost je urođena, ali je treba podsticati


U Kulturnoj stanici Mlin 19. novembra je svečano otvorena Godišnja izložba dečijih likovnih radova, polaznika likovnih radionica Novosadskog dečijeg kulturnog centra i Likovnog centra Blok Art.

Kreativnost omogućava nove načine razmišljanja, mogućnosti za rešavanje problema, traganje, maštanje i stvaraje originalnih ideja. Kreativnost nije samo karakteristika posebno nadarene dece, svi je poseduju i svako dete ima potencijal za kreativno stvaranje, a ovakvim programima ona se podstiče.

Na radionicama je posebna pažnja posvećena različitim temama i tehnikama u kojima deca tokom godine imaju priliku da se oprobaju i da na taj način proširuju svoja iskustva, bude svoju maštu i razvijaju misaone aktivnosti. Takođe, važan je i sam proces traženja ličnog rešenja koji uključuje i greške koje su opet veoma važne, jer na taj način dete ne sledi utvrđeni i već viđeni šematizam. Kada dete jednom postane sigurno da koristi kreativnu slobodu misli, biće u mogućnosti da je primeni u bilo kojoj sferi budućeg života.

Likovna ostvarenja predstavnjena na izložbi nastala su tokom školske 2020/21 godine i možete ih pogledati do 16. decembra, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.