Časopis „Neven“, kulturno blago čika Jove Zmaja, sada dostupno i u digitalnom formatu


Najstariji list za decu na ćirilici osnovao je Jovan Jovanović Zmaj davne 1880. godine u Novom Sadu. Nakon nešto više od 140 godina časopisi „Mali Neven” i „Neven” dobili su svoju elektronsku formu i android aplikaciju kako bi bili dostupni svima i to putem mobilnih telefona.

Ova dva časopisa u štampanom izdanju izlaze kao stručna literatura za decu, jednom u dva meseca, pod okriljem najmlađe ustanove kulture Grada Novog Sada, Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Izdanja su besplatna i dostupna svim posetiocima Kulturne stanice Mlin (NDKC), a redovno se šalju i u sve biblioteke širom Srbije.

Kulturno blago čika Jove Zmaja, sada je dostupno i u digitalnom formatu, stoga posetite sajt Novosadskog dečjeg kulturnog centra, gde je omogućena direktna veza sa android aplikacijom koju možete preuzeti putem „Google play“ prodavnice. Aplikacija časopisa „Neven” i „Mali Neven” je edukativno-zabavna platforma za decu osnovnoškolskog uzrasta koja sadrži interesantnu enigmatiku i kvizove, a cilj je da deca aktivno uče kroz igru. Interaktivni sadržaji u jednom delu, takođe, obuhvataju i zanimljive, tematski osmišljene rubrike razbibrige čija je primarna funkcija edukacija, ali i razvoj kreativnosti i mašte. Sadržaji su podeljeni prema uzrasnim grupama čitalaca i njihovim oblastima interesovanja, a prilagođeni su i nivou obrazovanja dece.

Aplikacija je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Uprave za kulturu grada Novog Sada.

Digitalni „Mali Neven” i „Neven” preuzmite klikom na link.