Radionica „Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo” u Mlinu


U sredu 22.12. u Kulturnoj stanici Mlin održan je program pod nazivom „Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo”.

U okviru predmeta Animacija i logistika u turizmu i hotelijerstvu praktičan deo ispita se sastoji od organizovanja jednog tematskog događaja. Pod rukovodstvom prof. dr Anđelije Ivkov Džigurski i asistenta prof. dr Igora Stamenkovića do sada su realizovana 52 tematska događaja (http://www.dgt.uns.ac.rs/animacija-u-turizmu/).

Ove godine grupa od devet studenata sa studijskog programa Hotelijerstvo (III godina), organizovala je tematski događaj u Kulturnoj stanici Mlin. Projekat pod nazivom „Ja sam Frida Kalo, i na platno slikam sve do čega mi je stalo” imao je za cilj da prikaže deo stvaralaštva likovne umetnice Fride Kalo. Studenti su prvo kroz kratak dramski prikaz upoznali učenike 3. razreda OŠ „Žarko Zrenjanin” sa njenim životom i radom, a potom su se, kroz praktičnu radionicu, oprobali i u ulozi malih umetnika, crtajući autorportrete ili samu Fridu. Na kraju radionice dobili su na poklon slatke paketiće.

Kao i svi prethodni događaji i ovaj je humanitarnog karatera, pa će prikupljena sredstva od donatora i sponzora biti usmerena udruženju „Svoj svet” koje vodi brigu o deci sa autizmom.

Foto: Dragan Jablanov