Pustolovina kroz britansku kuhinju


Interaktivna kulinarska radionica „Pustolovina kroz britansku kuhinju”, održana je 17. marta u velikoj sali Kulturne stanice Mlin. Učenici trećih razreda Osnovne škole „Petefi Šandor” imali su prilike da kroz pripremu i degustaciju kulinarskih specijaliteta gastronoma Gorana Gašparovskog nauče više o britanskoj kulturi, zanimljivostima poput toga šta su jeli Robin Hud i njegova družina, koje je bilo omiljeno jelo kraljice Viktorije, kako je nastao puding i još mnogo toga.

Mališani su učestvovali u pripremi jorkšajerskog pudinga sa saftom od pečenja koji se jede nedeljom i datira iz perioda Robina Huda. Pored toga, deca su učestvovala u pripremanju jela „skoč egs”, to su škotska jaja, kuvana i pohovana u kornfleksu. Prema rečima našeg simpatičnog kuvara Gorana, mališani su najviše uživali kako u spravljanju tako i u degustaciji Viktorijinog sendviča, poslastice specijalno pravljene za čuvenu britansku kraljicu. Na kraju degustacije poslužen je čaj „Erl Grej”, kako bi deca imala potpuni osećaj te čajanke.

Foto: Nikolina Kostadinović


Kulturna stanica Mlin
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.