Zemljaonica / Raspustilište


Umetničko-edukativna radionica „Zemljaonica“ biće održana 18. avgusta od 10 do 14 sati u Kulturnoj stanici Mlin. Radionica je deo programa 38. Raspustilišta koje organizuje Novosadski dečiji kulturni centar.

„Zemljaonica“ je namenjena svoj deci koja žele da nauče šta sve može da se pravi od najjednostavnijeg i najčudesnijeg materijala – zemlje. U prvom delu programa deca će dobiti mnogo novih informacija o kućama od zemlje, a zatim slede zanimljive radionice sa zemljom: body paint, male i velike ciglice, kućice, sličice, maske i pano od zemlje. Na kraju, od svega napravljenog deca će sa voditeljima radionica kreirati zemljanu priču.

Kroz ovo zanimljivo druženje decu će voditi autorka programa Dragana Kojičić, arhitektkinja koja mnogo voli da se igra zemljom.

Ulaz je slobodan. Programi se realizuju uz poštovanje svih trenutno važećih epidemioloških mera.

Letnji deo programa 38. Raspustilišta pod sloganom „Zagrevanje za školu“ realizuje se u periodu od 16. do 27. avgusta u Kulturnoj stanici Mlin, u organizaciji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Kompletan program pogledajte na linku.

Raspustilište je multimedijalna manifestacija obrazovanja i kulture dece uzrasta 4 – 14 godina koja se kontinuirano održava od 1983. godine. Cilj ove manifestacije je kvalitetno ispunjeno vreme dece tokom raspusta kulturnim sadržajima, ali i vannastavno obrazovanje i vaspitanje u procesu proizvodnje i korišćenja kulture i stvaranja nove publike kroz proces razvijanja emocionalne inteligencije i sposobnosti dece.