Radionica „Stereotipi, predrasude i šta sa njima”


U Kulturnoj stanici Mlin, u okviru programa „Kultura od A do Š”, biće realizovano pet interaktivnih radionica tokom kojih će se na kreativan način obrađivati teme vezane za interkulturalnost, razvoj empatije i tolerancije, ravnopravnost i ljudska prava.

Kroz kreativni dramski metod, igru, debatu, igranje uloga, improvizaciju, mini-istraživanja, kao i puno zanimljivih metoda iz polja primenjenog pozorišta, učesnici će produbiti svoja znanja o kulturi i interkulturalnosti.

Prva na redu je radionica „Stereotipi, predrasude i šta sa njima”, koja će biti realizovana u subotu, 7. novembra, od 16 časova u Kulturnoj stanici Mlin (Radnička 20).

Mogu da se prijave mladi uzrasta od 15 do 18 godina. Radionice će voditi Branka Bajić, dramska pedagoškinja i glumica, master primenjenog pozorišta. Učešće je besplatno i neophodno je prijaviti se na broj telefona 063/8809-386.

Učesnici će dobiti priliku da budu deo sledećih projekata Novosadskog dečijeg kulturnog centra, u maju 2021. godine, kada će u goste doći mladi učesnici iz inostranstva.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i kvalitetnog uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju mera prevencije usled trenutne epidemiološke situacije.