Likovne pustolovine osmaka kroz online nastavu


Izložba radova učenika osmih razreda Osnovne škole „Petefi Šandor“ iz Novog Sada pod nazivom „Likovne pustolovine osmaka kroz online nastavu“ biće održana od 24. maja do 7. juna u galeriji Kulturne stanice Mlin.

Radove možete pogledati svakog radnog dana u periodu između 8 i 15 časova.

Na izložbi će biti predstavljene likovne realizacije nastale tokom onlajn nastave, na postavljene likovne probleme: „Kontrast, jedinstvo i dominanta – odgovori na likovni izazov Geti Muzeja“ i „Kontrast, jedinstvo i dominanta – pokaži rukom (Hand Art)!“.

Pored likovnih radova, biće predstavljen i kalendar Osnovne škole „Petefi Šandor“ koji je nastao od likovnih radova učenika osmog razreda kao likovna obrada „Personifikacije godišnjih doba“. Za ovaj kalendar nastavnica Marta Kiš Buterer, inače organizatorka izložbe, nagrađena je za mentorstvo nagradom „Ljubiša Divljak“ na 9. BUDI konkursu „Male ludosti velike mudrosti“.

Nastavnica likovne kulture Marta Kiš Buterer izložbu „Likovne pustolovine osmaka kroz online nastavu“ organizuje u znak zahvalnosti na četvorogodišnjoj saradnji svojim učenicima osmog razreda.

Udruženja „Živojin Mišić“ izabralo je nastavnicu Martu u decembru prošle godine za jednog od najboljih edukatora u Srbiji u novoj kategoriji – za online nastavu za vreme pandemije kovid-19.