Izložba ilustracija za decu Maše Pavlović


Samostalna izložba ilustracija za decu autorke Maše Pavlović biće otvorena u ponedeljak, 7. juna u 12 sati, u galeriji Kulturne stanice Mlin. Izložba će biti otvorena za posetioce do 30. juna.

Ova izložba predstavlja opus rada umetnice u proteklih šest godina, odnosno od trenutka kada motivaciju i radost pronalazi u stvaranju za najmlađu, najmaštovitiju, ali i najzajhtevniju publiku, pa sve do danas, kada sa istim entuzijazmom osmišljava i boji svet dečije mašte. Ilustracija je za to vreme postala njena nova ljubav i način izražavanja.

Na izložbi su prikazane ilustracije dečjih knjiga, naslovnih i unutrašnjih strana časopisa „Neven“ i „Mali Neven“, kao i nekoliko ličnih projekata.

Maša Pavlović diplomirala je 2010. godine na Katedri za fotografiju Akademije umetnosti u Novom Sadu. Bavi se ilustracijom knjiga, plakata, časopisa i edukativnih publikacija namenjenoj deci. Već nekoliko godina je stalni saradnik novosadskih dečjih časopisa „Neven“ i „Mali Neven“, koje potpisuje kao glavni ilustrator. Ovo je njena prva samostalna izložba ilustracija.