Stari zanati za 21. vek


Pozivamo vas na likovno-edukativnu radionicu za decu „Stari zanati za 21. vek“ u subotu 15. maja u ateljeu Kulturne stanice Mlin, u sklopu programa „MUZEJI ZA 10“.

Radionica, namenjena deci uzrasta od 6 do 12 godina, organizovana je u dva termina – od 17 do 19.30 i od 19.30 do 21 sat. Program je besplatan, ali je prijava obavezna zbog ograničenog broja polaznika.

Prijave su otvorene do 13. maja do 14 sati putem mejla ljubica.tankosic@nsdkc.rs. U naslovu mejla obavezno naglasiti PRIJAVA „Muzeji 10“, a u tekstu navesti sledeće podatke: naziv programa, ime i prezime deteta, uzrast, kao i željeni termin. Prijave su otvorene do navedenog termina, odnosno do popunjavanja grupa.

Broj polaznika je ograničen na ukupno desetoro dece po radionici, a jedno dete može biti prijavljeno samo u jednom terminu. Ukoliko dete nakon prijave ipak odustane od pohađanja radionica, molimo vas da nas na vreme o tome i obavestite, kako bi oslobođeno mesto mogli ustupiti drugom zainteresovanom detetu.

Programu „Stari zanati za 21. vek“, prethodiće mentorsko vođenje i obilazak izložbe dečijih likovnih radova na temu „Stari zanati“ koja je realizovana u saradnji Kulturne stanice Mlin i Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine.

Inspirisani izložbom i različitim tipovima starih zanata, deca će uz prisustvo i stručno vođenje mentora na moderan i jedan potpuno nov način realizovati različite objekte, skulpture, odnosno prostorne crteže koji će u osnovi, kao polaznu tačku imati neki od starih zanata predstavljenih na pratećoj izložbi.

Organizatori mole polaznike da poštuju sve epidemiološke mere, nošenje maske i držanje propisne distance je obavezno. Takođe, deca bi trebalo da dođu adekvatno obučena, što podrazumeva rad sa tečnim bojama.