Izložba likovnih radova i autorskog stripa dece iz cele Srbije


Kulturna stanica Mlin od danas, 21. decembra, biće mesto 66. Izložbe likovnih radova dece i omladine Srbije na temu „Njeno visočanstvo svetlost“ i 33. Izložbe autorskog stripa učenika Srbije, u organizaciji Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine.

Zbog epidemiološke situacije izložba će biti otvorena bez prisustva publike, ali će biti dostupna za javnost, uz poštovanje svih mera, sve do 5. januara 2021. godine, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.

Izložba je proizašla iz prethodno organizovanog konkursa u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kao i privatnim likovnim radionicama i ateljeima za decu sredinom marta, kada su nastavnici, vaspitači/likovni pedagozi sa decom obrađivali zadatu temu na časovima likovnog vaspitanja.

Nagrade su podeljene po uzrasnim kategorijama, od kojih svaka kategorija ima I, II, i III mesto. Nagrađeno je više od 20 dece.

Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine osnovan je 1954. godine. Do kraja osamdesetih godina stručne izložbe koje je Centar godišnje organizovao naizmenično su bile jugoslovenskog ili vojvođanskog ranga, a nakon toga organizuju se na republičkom/međunarodnom nivou.